За нас

Следејќи ги светските трендови во автомобилската индустрија, земајќи ги во предвид предизвиците поврзани со фосилните горива и последиците кои тие ги носат врз планетата земја, ОМО и ОМ се приклучија на глобалната заедница која има за цел да создаде свет напојуван од обновлива енергија.

Од пред неколку години ОМО  започна со продажба на користени електрични возила. Како резултат на одлични реакци од клиентите сигурни сме дека ке се развиваме во оваа насока но воедно и свесни сме за потребата од вложување и во инфрструктура за полнење на електричните воизила која недостасува во нашата земја. Оттаму, оваа година во соработка со KEBA и Wallbox  нудиме на македонскиот пазар најсовремени решенија за полнење на електрични возила за домови, бизниси и градови. 

 

KEBA е еден од водечките светски производители на интелигентни станици за полнење. Со безброј карактеристики и стандарди за комуникација. Австрискиот експерт за автоматика е основан во 1968 година и влезе во областа на електричната мобилност пред 10 години, што го прави пионер на wallbox. (зиден полнач) Со KeContact P30, електричните автомобили можат да се полнат безбедно и сигурно. Благодарение на разновидните интерфејси, можно е и поврзување, што го прави wallbox -от високо интелигентен центар за комуникација и контрола. Така може лесно да се интегрира во паметни домови и системи за управување и да се спои со фотоволтаични системи.

KEBA сега е меѓу првите 3 производители на инфраструктура за интелигентно полнење во светот со продадени повеќе од 250.000 станици за полнење.

Побарувачката за решенија за електрични полначи произведени во Линц постојано се зголемува, бидејќи повеќе луѓе се одлучуваат за електричен автомобил. Според извештајот на ACEA, на пример, околу 300% повеќе хибридни или е-автомобили се регистрирани во Европа во 2020 година отколку во претходната година. Овој тренд ќе продолжи и во 2021 година. Значи, изгледите се добри за австрискиот производител на иновативни и подеднакво одржливи зидни полначи.

Wallbox е глобална компанија посветена на промена на начинот на кој светот ја користи енергијата. Создава паметни системи за полнење кои комбинираат врвна технологија со извонреден дизајн, управувајќи со комуникацијата помеѓу автомобил и полнач преку апликации што се лесни за употреба.

Wallbox e компанија за полначи која има има мисија да го ослободи светот од фосилни горива. За да се премине кон свет напојуван од обновлива енергија, транспортот треба да биде електричен. Со развивање на најсовремени решенија за полнење електрични возила за домови, бизниси и градови, нуди поефикасни, поодржливи начини за користење и споделување енергија.

Решенија за полнење електрични возила за домови, претпријатија и градови го зголемуваат полнењето на ЕВ на повисоко ниво. Целта е искуството за полнење на ЕВ да е едноставно како и користењето паметен телефон со контрола на нивното полнење, дозволувајќи им пристап, користење и споделување енергија колку што е потребно.