Uncategorized

Рент а кар електрична флота

Со нарачка од 100.000 нови електрични Тесла возила, компанијата Hertz ја менува стратегијата и започнува  рента-а-кар со електрична флота возила. Овој чекор е т.н. “game changer” во автомобилската и рент-а-кар индустријата. Hertz со возилата на Тесла се здоби со голема компетативна предност. Трошоците за сервисирање ги сведе речиси на нула. Дополнително Тесла овозможува бесплатно поолнење на Tesla Superchargers. Акциите на Тесла и на Hertz после објавата на оваа вест скокнаа за 8% !!!!