Uncategorized

Тесла модел 3

Најпродаван модел во септември во Европа е Тесла Модел 3 !!!!

Очигледно е дека транзицијата кон електричните автомобили се одвива многу побргу отколку што очекуваа аналитичарите.

Уделот на електрични автомобили драстично скока: Во 2019та беше 5%, во 2020 беше 12%, а во 2021 се очекува да достигне 23%. Ако продажбата на електрични автомобили расте со ова темпо, веќе во 2024 ќе имаат удел од над 80% во новорегистрираните возила во Европа.