KeContact P30 22kW a-series EN Type2 3p 6m Cable

1,040.00

Полнач KEBA KeContact P30 Тип 2 приклучок, со  моќност на полнење до 22kW, кабел 6м, трифазно полнење, вграгена DC заштита

Compare
SKU: 119,923 Категорија

Многу работи можат да се напојуваат со електрична енергија. Ние веруваме дека вистинската зелена мобилност бара повеќе од тоа.

Ова е причината зошто најновиот KeContact P30 el. станица за полнење – патем, ова е трета генерација на ел. Станици за полнење КЕБА – онаа што може да направи повеќе. За повеќе опции, поврзување и поголема електрична мобилност.

Еден производ за секого

Со еден производ во различни дизајни, верзии и серии на опрема, можеме да ги покриеме сите електрични возила и хибриди со приклучок  и пазари низ целиот свет.

 

Безбедно полнење

KeContact P30 има вградена DC струја за заштита, што ја елиминира потребата да се инсталира скапа FI тип Б прекумерна струја.

 

Нови апликации

KeContact P30 нуди нови апликации поради најсовремени стандарди и карактеристики за комуникација.

 

Јавниот и полујавниот сектор

KeContact P30 може лесно да се поврзе со централниот систем преку OCPP 1.5. Ова е особено важно за следење, управување со оптоварување или наплата на енергија во јавниот и полу-јавниот сектор. Киловат часови во јавниот и полу-јавниот сектор може лесно да се пресметаат благодарение на целосно интегрираниот MID-сертифициран метар на струја, напон, моќност и енергија со екран на екранот.

 

Приватниот сектор

Ел станицата за полнење може лесно да се следи, информациите за состојбата може да се добијат преку протоколот за кориснички податоци (UDP) во паметниот дом. На пример, максималната дозволена струја за полнење на електрично возило може да се регулира врз основа на фотоволтаичен систем (фотоволтаици), батерија или топлинска пумпа. Податоците за надворешниот метар можат лесно да се прочитаат користејќи го протоколот Modbus TCP. Како резултат на тоа, станицата за полнење може автоматски да го регулира полнењето на електричното возило (на пр. Полнење, што зависи од домашната врска). Благодарение на интегрираниот мерач на енергија KeContact P30, на пример, корисниците на деловни возила можат да ги наплатат своите компании или компании за лизинг за енергијата што ја користат за полнење на своите домови.

 

Комуникациски интерфејси

KeContact P30 поддржува различни комуникациски интерфејси за широк спектар на апликации:

  • USB за ажурирања на софтверот или пренос на дневник без компјутер или лаптоп
  • Ethernet RJ45 за ажурирања на софтвер или пренос на дневник со компјутер или лаптоп
  • Ethernet LSA + за поврзување надворешен метар преку Modbus TCP и за трајна врска со OCPP позадина, паметен домашен сервер или дополнителен KeContact P30
  • GSM за поврзување со централен систем OCPP
  • WLAN за лесен пристап до поставките и за безжична интеграција на ел. станици за полнење во постојната мрежа

Официјална страна